Hlavní obsah

Otec Jensona Buttona zapomněl, že zaparkoval své ferrari v jiném městě

Novinky, Jakub Kynčl
Alassio

Otec pilota Formule 1 Jensona Buttona zalarmoval policii s tím, že mu někdo odcizil jeho vůz ferrari. Po 48hodinovém policejním pátrání si však otec slavného závodníka uvědomil, že své auto zaparkoval v nedalekém městečku, které má podobnou strukturu jako to, ve kterém oznámil odcizení vozidla.

Foto: Profimedia.cz

Jenson Button se svým otcem Johnem

Článek

Policisté celé italské riviéry byli na nohou, případ odcizeného automobilu otce známého závodníka Formule 1 totiž zaváněl přílišným zájmem nejen tamějších, ale i světových médií. Celé dva dny tak muži zákona hledali zmizelé vozidlo Ferrari 550, ale bez úspěchu. Pak ovšem začalo pozvolna vyplouvat na povrch, že vše bude možná trochu jinak.

Pětašedesátiletý John Button, bývalý závodník rallye, uvědomil policii o tom, že asi zaparkoval své luxusní vozidlo v jiném městě. Spletl si městečka Alassio a nedaleko ležící Laigueglia, které mají velmi podobné rozvržení a leží od sebe jen o něco více než kilometr po pobřeží. Když si to uvědomil a vydal se po jeho stopách, zjistil, že stojí zaparkované tam, kde ho nechal.

Policisté pozdravovali syna

"Je to všechno trochu trapné, ale cesty vedoucí do měst Alassio a Laigueglia jsou takřka identické, i zábradlí tam vypadají stejně a vidlicovitě se dělí. Nerozčílila mě ani tak ztráta auta, jako fotoaparátu, který jsem měl uvnitř. Měl jsem tam nějaké nenahraditelné fotky z japonského Kjóta," řekl v úterý John Button deníku Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Jenson Button a jeho otec John Button.

Policisté se nakonec omylu Johna Buttona zasmáli a vyřídili mu, ať od nich pozdravuje svého syna. Tomu dal právě on v jeho osmi letech motokáru, která nastartovala jeho nadšení do závodění.

Pennant na své porsche úplně zapomněl

John Button však není jediným člověkem okolo sportu, který zapomněl na to, kde má zaparkovaný automobil.

Fotbalista Jermaine Pennant byl podle čtvrtečního vydání britského deníku The Sun kontaktován svým bývalým zaměstnavatelem, španělským fotbalovým klubem Real Zaragoza. Touto cestou se dozvěděl, že je ve španělském městě u železničního nádraží již pět měsíců zaparkované jeho porsche, a byl dotázán, zda si ho ještě hodlá odvézt.

Fotbalista, který momentálně hraje za britský Stoke, odvětil, že na toto vozidlo už zcela zapomněl.

Reklama

Výběr článků

Načítám