Hlavní obsah

Polka se stala ve 48 letech nejmladší prababičkou v zemi

Právo, Novinky, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katovice

V Polsku je stejně jako v dalších zemích Evropy poměrně obvyklé si na svého prvního potomka počkat a pořídit si jej až po třicítce. To však neplatí v případě nyní již jednapadesátileté Polky Teresy Grucové i její dcery a vnučky. Všechny si totiž s dětmi pospíšily, a tak se Grucová stala v pouhých 48 letech prababičkou, uvedl v minulých dnech polský deník Fakt.

Článek

„Bylo mi 16 let, když se mi narodila první dcera. Ve dvaatřiceti už jsem byla babičkou a o dalších 16 let později prababičkou,“ uvedla Grucová, která přiznala, že ona, její dcera i vnučka Monika byly v podstatě samy ještě děti, když měly své potomky.

„Tradice v naší rodině byla taková, že poprvé rodíme jako šestnáctileté,“ sdělila nejmladší prababička Polska a i když to nepovažuje za správné, dodává, že se tak prostě stalo a nikdo s tím už nic neudělá. S tradicí však bude zřejmě konec, jelikož jejím pravnukem se stal chlapec jménem Kacper.

Matka byla nejlepší kamarádkou své dcery

Představu, že by se Kacper stal v šestnácti letech otcem, si jeho matka Monika nepřipouští ani v nejhorším snu. Chválí však svou rodinu, ve které byly děti vždy na prvním místě.

„U nás je to tak, že máma se postupně stávala nejlepší kamarádkou své dcery, což je kvůli poměrně minimálnímu věkovému rozdílu pochopitelné. Ani generační problémy u nás nikdy nebyly,“ dodala Monika.

Reklama

Výběr článků

Načítám