Hlavní obsah

Kostaričan si ochočil obřího krokodýla, teď se spolu předvádějí turistům

– San José
Novinky, Dagmar Plecháčová

I zdánlivě neochočitelné zvíře si může zvyknout na svého pána, pokud mu věnuje dostatek péče, času a trpělivosti. Rybář z Kostariky, který si nechává říkat Chito, našel krokodýla Pocha zhruba před dvaceti lety a nechával ho postupně si na sebe zvykat. Díky této vytrvalosti mohou být nyní svědky unikátní podívané i turisté, kterým dvojice předvádí naučené kousky.

Článek

Chito krokodýla tehdy našel postřeleného a od toho momentu se o něj začal starat. V té době Pocho vážil kolem 70 kilogramů. Jeho ošetřovatel sdělil, že zvíře tenkrát nechtělo jíst, proto jej krmil kuřaty nebo rybami a podával mu i léky.

Pocho za jeho péče dorostl do velikosti více než pěti metrů a jeho váha dosáhla téměř půl tuny. I když se většina lidí Pocha bojí a do jeho blízkosti by se za žádnou cenu nepřiblížili, jeho majitel říká, že k němu krokodýl za ta léta získal důvěru.

S výcvikem začal Chito před deseti lety. O pár roků později předvedl několik triků s obrovským plazem svým přátelům a nyní již společně vystupují před turisty, kterým se během představení tají dech.

„Pracoval jsem po celém světě, ale nikdy jsem neviděl něco takového,“ uvedl jeden z přihlížejících turistů. Kostaričan říká, že mu Pocho nyní vynahrazuje všechnu jeho předešlou péči tím, že se mohou předvádět lidem.

Reklama

Výběr článků

Načítám