Hlavní obsah

Angličan terorizuje své sousedy desetimetrovým cypřišem

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plymouth

Angličan David Alvand z Plymouthu v hrabství Devon se za žádných okolností nehodlá vzdát svého více než desetimetrového cypřiše, který mu roste před domem už dvacet let. Strom se však natolik hustý, že skrz něj neprostoupí téměř žádné světlo do sousedních domů. Sousedé si na muže již mnohokrát stěžovali na úřadech, ale zatím bez úspěchu.

Článek

Výrazný cypřiš sice stojí na Alvandově pozemku, ale zasahuje až k sousedům, přičemž nedostatek světla je trápí nejvíce. Muž však vlastní na své zahradě dalších 15 podobných stromů.

Nešťastní sousedé se již několikrát pokusili kontaktovat úřady v domnění, že ho přinutí stromy pokácet, ale zatím jim nikdo nevyšel vstříc. Lidem zároveň vadí i zeď, kterou si na svém pozemku postavil.

„Je to strašné, horší než Berlínská zeď,“ řekl devětačtyřicetiletý soused milovníka cypřišů Roger Coath. Ačkoli David Alvand čelí i trestu v podobě vězení, je přesvědčen, že se sousedé spikli proti němu.

„Jsem pronásledovaný už dvacet let kvůli své zahradě. Cítím se jako oběť. Sousedé si pořád stěžují, protože se mi mstí. Jsem občan dodržující zákony a dvacet let kvůli té zdi a stromům trpím. Je to ale můj pozemek,“ dodal přesvědčeně Alvand.

Reklama

Výběr článků

Načítám