Hlavní obsah

Cestující slyšeli omylem: pokusíme se přistát na moři

– Londýn
Novinky, Dagmar Plecháčová

Jedno pilotovo zdánlivě nevinné přehmátnutí způsobilo zděšení u stovek cestujících v letadle společnosti British Airways. Během letu mířícím z londýnského Heathrow do Hong-kongu se mu podařilo zmáčknout špatné tlačítko, načež se po celém letadle začalo hlasitě rozjímat hlášení o nouzovém přistání na vodní hladině.

Foto: Profimedia.cz

Pilot v letadle společnosti British Airways nerad zmáčkl vedlejší tlačítko, které cestujícím oznámilo, že se bude nouzově přistávat na vodě. Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaný pilot britských aerolinek omylem zmáčkl v kokpitu tlačítko spouštějící automatické oznámení cestujícím: „Toto je nouzové hlášení. Pravděpodobně budeme muset co nejdříve nouzově přistát na vodní hladině.“

Vystrašení cestující, kterých sedělo na palubě 275, se začali připravovat na nečekané přistávání, když se do kokpitu seběhl palubní personál a pokoušel se zjistit příčiny.

„Lidé byli vyděšení, všichni jsme si mysleli, že zemřeme. Potom nám bylo vysvětleno, že pilot stiskl špatné tlačítko, protože jsou v kabině příliš blízko u sebe,“ uvedla k nepříjemnému incidentu jedna z cestujících letadla Michelle Lordová.

Společnost British Airways se za nešťastnou událost omluvila.

Reklama

Výběr článků

Načítám