Hlavní obsah

Tříletou dívku zachránil její otec poté, co spadla do výběhu medvědů

– Lünebach
Novinky, Dagmar Plecháčová

Hrozivá podívaná se naskytla desítkám vyděšených návštěvníků zoologické zahrady v německém Lünebachu. Ve středu odpoledne v nestřežené chvíli tříletá dívka přelezla asi metrovou zábranu a spadla rovnou do výběhu medvědů ušatých vážících až 150 kilogramů. Jeden z nich přitom stačil děvčátko tlapou seknout do tváře, než pro ni její otec duchapřítomně skočil a zachránil ji.

Foto: Profimedia.cz

Do výběhu medvědů ušatých spadla tříletá dívka, její otec ji zachránil. Ilustrační foto

Článek

Celý incident se odehrál jen v několika desítkách vteřin, kdy rodiče spolu se svými dvěma dětmi navštívili německou zoo a na moment nejmenovanou tříletou dceru přestali hlídat. Ta pohotově vylezla přes zhruba metrový plot a spadla do příkopu podél výběhu medvědů.

Ačkoli její otec okamžitě zareagoval a pro dceru skočil, měla již šrám na čele od tlapy jednoho z medvědů. Otci zvíře poranilo nohu. Ostatní návštěvníci zoologické zahrady, kteří byli svědky události, okamžitě zavolali záchranku, dívka byla podle policie letecky přepravena do nemocnice v Trieru, její otec byl také hospitalizován.

Zoologická zahrada přijme nová opatření

Policie nyní vyšetřuje příčiny celého incidentu. Majitelka menší rodinné zoologické zahrady Lünebach sdělila, že za každých okolností přijmou nová opatření, která by do budoucna podobným situacím zabránila a dodala, že jsou všichni případem otřeseni a šokováni.

V soukromé zoologické zahradě, která návštěvníkům nabízí podívanou na opice, klokany, tygry, lvy a další zvířata s tradicí 38 let se podobná událost podle vedení nikdy nestala.

Reklama

Výběr článků

Načítám