Hlavní obsah

V soutěži o nejlepší modelku USA bojuje dívka, které dlaněmi obejmete pas

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Je o desítky centimetrů vyšší než většina ostatních žen, přesto má však tak tenký pas, že jí ho obejmete dlaněmi. Je jí pouhých devatenáct let, měří 188 centimetrů a chce se stát americkou topmodelkou. Seznamte se s Ann, soutěžící nové série reality show America´s Next Top Model.

Článek

Ve chvíli, kdy předstoupila Ann (její příjmení zatím odmítají zástupci soutěže uvádět) před porotu, byl šok jednotlivých porotců bez nadsázky nepopsatelný. Blondýna z Dallasu se objeví v nadcházející 15. sezóně reality show America´s Next Top Model, která začíná 8. září.

Dlaně běžného dospěláka dokážou jednoduše obejmout dívku Ann v pase, což je skutečnost, která porotce vyděsila. Tyto záběry se také objevily v traileru, který byl k nové sérii reality show již odvysílán.

Ačkoliv by zdravý člověk čekal, že se podobná reklama na hlad v soutěži neudrží ani několik vteřin, mýlil by se. Jedna z porotců, Tyra Banksová, v ukázce vyřkne: "Vy máte nejmenší pas na světě! Podívejte se na ten pas," a ačkoliv to vypadá, že je touto skutečností znechucena, vzápětí řekne: "Je na ní něco, co se mi líbí."

Porotkyně se již omluvila

A právě tato reakce vyvolala v USA obrovskou vlnu nevole od lidí, kteří extrémní štíhlost přísně odsuzují. V pondělí tak na svou obranu Banksová vydala pro magazín People stanovisko, které měl vše uvést na pravou míru.

"Jako postava, která má pomoci oslavovat a propagovat zdravé vnímání běžného těla, musím přiznat, že jsem bohužel zmíněný klip neviděla předtím, než se dostal do vysílání. Je zavádějící a nevyjadřuje má stanoviska ke zdravé postavě," uvedla Banksová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám