Hlavní obsah

Muž s největšími prsy na světě podstoupil plastickou operaci

Novinky, Dagmar Plecháčová
Peking

Trápení třiapadesátiletého Kuo Fenga trvalo dlouhých deset let, než se dočkal pomoci. Číňan byl totiž mužem s největším poprsím na světě. Nejen, že mu objemný hrudník vadil při práci, ale stal se i terčem posměšků okolí. Po řadě vyšetření, testů a dlouhém čekání na vyjádření lékařů se však Feng nakonec dočkal a podstoupil plastickou operaci, při níž mu byla ňadra odoperována.

Článek

Číňanovi se poprsí začalo zvětšovat před deseti lety, zpočátku si myslel, že je to následek celkového přibírání na hmotnosti, ale ňadra mu ani po několika letech nepřestala růst. V roce 2008 už je měl podle svých slov jako fotbalové míče.

Muž se proto rozhodl vyhledat odbornou pomoc, jenže lékaři trvali na tom, že potřebují zjistit příčiny poruchy. Nešťastný Feng se rozhodl svůj příběh zveřejnit v médiích v naději, že už se konečně věci pohnou kupředu. A opravdu se tak stalo.

Verdikt zněl gynekomastie

Tým doktorů z nemocnice Dezhou v provincii Šan-tung složený z dvaceti expertů z osmi různých lékařských odvětví se nakonec v dubnu rozhodli pro operaci. Diagnóza u Fenga zněla gynekomastie, jedná se o zvětšování prsní žlázy u mužů. Další varianty včetně tumorů byly vyloučeny.

Dva týmy plastických chirurgů poté odňaly muži ňadra, která celkem vážila pět kilogramů. Operace trvala okolo dvanácti hodin, Feng byl poté po necelém měsíci rekonvalescence propuštěný z nemocnice a nyní se již zcela zotavil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám