Hlavní obsah

Opilý muž na invalidním vozíku naboural do policejního auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cairns

Pětašedesátiletý Australan trvale upoutaný na invalidní vozík čelí ve svém domovském Queenslandu žalobě kvůli zběsilé jízdě na svém dopravním prostředku. Dopustil se řízení pod silným vlivem omamných látek, jel na červenou a navíc naboural přímo do policejního auta. S více než dvěma promile alkoholu jel na motorizovaném vozíku.

Foto: Profimedia.cz

Alkohol může způsobit potíže i na invalidním vozíku. Ilustrační foto

Článek

Opilec vletěl na přechod pro chodce ve chvíli, kdy byla na semaforu červená. Měl štěstí, že neskončil pod koly policejního vozu, ale že to do auta jen napálil z boku.

Když udivení muži zákona vystoupili a provedli dechovou zkoušku, přístroj ukázal pětinásobek povoleného limitu pro obsah alkoholu v krvi. V Queenslandu může mít řidič jen půl promile, zatímco vozíčkář měl téměř dvě a půl.

„Nikdo z účastníků nehody nebyl zraněn, ale obě vozidla – automobil i vozíček – jsou částečně poškozena,“ uvedl mluvčí policie z australského Cairns. Vozíčkář však bude muset k soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám