Hlavní obsah

Zloději ukradli na benzínce palivo za milión, nikdo si toho nevšiml

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Burton

Gang zlodějů v Burtonu v anglickém hrabství Staffordshire se v noci na pondělí zmocnil obsahu zásobníků místní čerpací stanice. Během čtyř hodin neznámí pachatelé odčerpali z tanků palivo za 45 tisíc liber (zhruba 1 340 000 korun), aniž by je kdokoliv zpozoroval. Informoval o tom server Daily Mail.

Článek

Zloději úřadovali mezi půlnocí a 4:30 ráno. “Natankovali” si více než 22 tisíc litrů bezolovnatého benzínu a nejméně 16 tisíc litrů nafty.

Policii stále mate, jak se pachatelé do zásobníků dostali bez toho, aby vzbudili pozornost. Podle vyšetřovatelů totiž pravděpodobně použili pneumatická kladiva.

“Tak velký lup museli odvézt v náklaďáku nebo cisterně a muselo jim to zabrat několik hodin,” poznamenal místní policejní důstojník Adam Cornes.

Podle policie zaměstnance upozornilo na krádež poplašné zařízení, nicméně pachatele nezaznamenala ani průmyslová kamera, ani systém automatického rozpoznávání registračních značek.

Reklama

Výběr článků

Načítám