Hlavní obsah

Fotograf zachytil blesky, které současně udeřily do mrakodrapů Chicaga

Novinky, Jakub Kynčl
Chicago

Je to chvíle, na kterou čeká každý fotograf. Extrémně silná bouře přecházející nad městem plným mrakodrapů je vždy něčím, co se snaží zachytit snad každý. V Chicagu se tentokrát něco takového povedlo hned několika fotografům. Zejména pak snímek, na němž se podařilo zachytit úder blesku do mrakodrapů Willis a Trump, obletěl během několika hodin celý svět.

Článek

Chicagu se v USA říká velmi často "větrné město", v noci ze středy na čtvrtek se nad ním  vznášelo kromě varování před extrémně silným větrem i upozornění na možnost výskytu tornád. Hasiči obdrželi 450 hlášení o nouzových situacích.

Bouře téměř hodinu přerušila i provoz na mezinárodním letišti O'Hare.

Mrakodrap Willis Tower (dříve Sears Tower) je se svými 108 podlažími a výškou 442 metrů nejvyšší budovou města. Postaven byl v roce 1973. K přejmenování došlo roku 2009, kdy skupina Willis Group Holding koupila část budovy a získala práva na její přejmenování. Většina místních však přejmenování bojkotuje a dodnes ji nazývá starým jménem.

Budova Trump Tower je pak daleko novější stavbou, otevřena byla v roce 2008. Pater má "jen" 92 a měří včetně svého hrotu 423 metrů. Když byla stavba mrakodrapu v roce 2001 oznámena, plánovalo se, že by mohla být nejvyšší budovou světa - po teroristických útocích 11. září vzaly tyto plány za své.

Oba mrakodrapy, které se nachází jen několik bloků od sebe, bouři přestály bez jakýchkoliv škod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám