Hlavní obsah

Žena se každé ráno probouzí v roce 1994

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spalding

Angličanka Michelle Philpotsová (47) se každé ráno probouzí vedle muže, který ji musí přesvědčit, že jsou manželé. Když mu nechce věřit, vezme fotoalbum a ukáže jí třináct let staré svatební fotografie. Až pak Michelle uzná, že jde opravdu o jejího manžela Iana, a že všechno, co jí říká, je asi pravda. Za její stav mohou zranění, která utrpěla při dvou autonehodách.

Foto: Profimedia.cz

Žena při spánku vždy zapomene, co se ten den událo. Ilustrační foto

Článek

Poprvé utrpěla poškození mozku při nehodě na motorce v roce 1985, druhou bouračku měla v roce 1990. Dnes pracuje jako dobrovolnice pro organizaci, která pomáhá postiženým. Děti nemá. Pamatuje si všechno do roku 1994, ale co se stalo poté, vždy do druhého dne vždy zapomene.

Je to jako ve filmu Padesátkrát a stále poprvé, v němž Adam Sandler svádí Drew Barrymoreovou. Ani ta si do druhého dne nic nepamatuje.

Satelitní navigace pomáhá

Tato Angličanka ale nemá problémy jen s tím zapamatovat si rodinu. Aby nezapomínala na schůzky a různé povinnosti, píše si stovky upomínek. Všechno, co chce udělat za více než 12 hodin, si musí napsat. A když se vypraví z domu, má s sebou satelitní navigaci naprogramovanou na domácí adresu.

Její stav má ale prý i výhody: nestěžuje si, když v televizi opakují film, a vůbec jí nevadí, když slyší nějaký vtip třeba i podesáté.

Manžel je trpělivý

Její manžel Ian (46) tvrdí, že klíčem k jejich manželství je trpělivost. "Občas je to pro mě opravdu frustrující. Vyžaduje to maximální trpělivost a porozumění. Musím zachovávat klid, protože ji miluji. Známe se už pětadvacet let, takže jsem ji naštěstí potkal už před jejími nehodami, a ona si mne pamatuje. Naštěstí také máme spousty fotek, jinak by všechno zapomněla," řekl každodenní novomanžel reportérům listu Telegraph.

"Je to poměrně vzácné, ale občas se to vyskytne. Lidé jsou schopni vykonávat každodenní práce a nezapomínají jisté věci, jako třeba jak mluvit. Ale když se jich někdo zeptá, co dělali včera, nemají ponětí," uvedl specialista na nervový systém z Cambridge University Peter Nestor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám