Hlavní obsah

V Číně mohou psi vypadat i jako tygři nebo pandy

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Podobné výstřelky často přicházejí z USA, ale tentokrát se nový psí trend rozmohl v Číně. Právě v nejlidnatější zemi světa lidé zkoušejí dělat ze svých psích mazlíčků jiná zvířata. Nejvíce v kurzu jsou kočkovité šelmy v čele s tygrem. Majitelé nechávají svým psům obarvit srst tak, aby vypadali jako úplně jiný zvířecí druh.

Foto: Profimedia.cz

Ze zlatého retrívra se rázem stala podivná směska mezi psem a tygrem.

Článek

Z dálky by se mohlo zdát, že na trávě leží opravdový tygr, ovšem jen do té chvíle, než se zvíře postaví, začne vrtět ocasem a štěkat. Zvlášť děti mohou mít z takových hrátek dospěláků zmatek v hlavě.

Foto: Profimedia.cz

Detailně propracované barvení psího kožichu zabere i několik hodin.

Foto: Profimedia.cz

Dva v jednom. Šelma i pes.

Zlatý retrívr se stal jednou z mnoha obětí nejnovějšího módního výstřelku v Číně. Vypadá přitom jako podivný klon psa a tygra.

O dost věrohodněji však působí tři štěňata, která jsou téměř k nerozeznání od pand. Jejich kožich obarvený na černobílo vypadá jako pravý a psíci se rázem proměnili v pandí mláďata.

Foto: Profimedia.cz

Číňané fandí veškerým výstřednostem.

Foto: Profimedia.cz

Štěně obarvené na černobílo.

Číňané mají všeobecně blízko k nejrůznějším výstřednostem a většinou rychle přijímají veškeré bizarní trendy. Specializované salóny zaměřené pouze na úpravu a zkrášlování psů si v Číně vedou dobře, v letech 1999 až 2008 vzrostla jejich návštěvnost o 500 procent.

Foto: Profimedia.cz

Dospělý čau-čau jako panda ve větším podání.

Zdá se, že mytí, foukání a stříhání srsti i úprava drápků už majitelům psů nestačí. Některé z těchto salónů v Číně proto začaly nabízet i stylizování jejich domácích mazlíčků do jiných zvířat pomocí barvení.

Foto: Profimedia.cz

Psíci předvádějí svoji novou vizáž.

Reklama

Výběr článků

Načítám