Hlavní obsah

Podívejte se na nejošklivější psy světa

Novinky, Dagmar Plecháčová
Kalifornia

Soutěží, kde je hlavním kritériem krása, je nespočet. Psi ovšem mají i takovou, kde vítězí právě ti nejméně dokonalí. Jejich majitelé přitom hrají o nemalou finanční odměnu. Výhra přesahuje 30 tisíc korun. Soutěže pro psy, které příroda neobdařila přílišnou krásnou, se každoročně konají v americké Kalifornii s názvem World's Ugliest Dog. S podobným kláním o pár let později přidala i Anglie.

Foto: Profimedia.cz

Rascal je letošním vítězem.

Článek

Letošní ročník podobné soutěže s názvem Ugly Dog vyhrál čínský chocholatý pes Rascal. Ten se tak stal vítězem již 15. ročníku tohoto netradičního psího klání.

Foto: Profimedia.cz

Z Rascalova vítězství se radoval hlavně jeho majitel.

Další psík bez srsti, který vyhrál souboj nejošklivějších psů, je čínský chocholatý pes Mugly. Ten triumfoval v roce 2005 a zvítězil v podobné britské soutěži. Mugly má tenkou kůži, křivé zuby a pouze několik dlouhých chlupů na hlavě. Jeho majitelka Beverly Nicholsonová je na něj přesto pyšná.

Foto: Profimedia.cz

Mugly vyhrál v Anglii v roce 2005.

Opie je další ze zástupců bezsrstých vítězů soutěže. Tohoto psíka máte možnost potkat se svou paničkou Lori Pullenovou ve městě Modesto v Kalifornii. Unikátní na něm je především velice malá dolní čelist.

Foto: Profimedia.cz

Opie a jeho drobná čelist.

Vítězství za rok 2007 už nikdo nevezme v té době teprve dvouletému Elwoodovi. Díky velkým uším, vypouklým očím, pruhu srsti pouze na hlavě a především do strany vyplazenému jazyku se stal favoritem. To také potvrdilo vyhlášení výsledků.

Foto: Profimedia.cz

Elwoodovi byly v době vítězství teprve dva roky.

Foto: Profimedia.cz

Elwood byl od začátku favoritem soutěže.

Letošnímu vítězi Rascalovi konkuroval například psík pojmenovaný Chomper.

Foto: Profimedia.cz

Chompera letos překonal Rascal.

Téměř legendární se však stal pes se jménem Gus, který soutěž o nejošklivější psy celosvětově proslavil. Jeho tělo bylo skvrnité a holé, měl jen jedno oko a tři nohy. Jeho majitelka Jeanenne Teedová z Floridy ho však vnímala jako to nejkrásnější zvíře na světě. Gus zemřel v listopadu 2008 ve věku devíti let na rakovinu kůže.

Foto: Profimedia.cz

Gus byl nejznámějším vítězem soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Rakovina kůže se stala pro Guse osudnou.

Anketa

Který pes se vám zdá nejošklivější?
Rascal
0,8 %
Mugly
5,3 %
Opie
15,9 %
Elwood
74 %
Chomper
0,3 %
Gus
3,7 %
Celkem hlasovalo 2092 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám