Hlavní obsah

Telefonní operátor zrušil prokleté VIP číslo, jeho majitelé umírali

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sofia

Bulharský Mobitel sáhl k ojedinělému kroku, když po sérii smutných událostí zcela zrušil telefonní číslo 888 888 888. Rozhodnutí padlo poté, co jeho tři uživatelé za posledních 10 let zemřeli.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Prvním majitelem čísla byl bývalý ředitel bulharského Mobitelu Vladimir Grašnov, který také číslo vydal. Zemřel v roce 2001 na rakovinu v pouhých 48 letech. Navzdory dokonalé profesní kariéře a čistým obchodním záznamům kolují dodnes zvěsti, že jej jeho obchodní rival otrávil radioaktivní látkou.

Vražda v Holandsku

Číslo se poté neznámým způsobem přesunulo na šéfa bulharské mafie Konstantina Dimitrova (31), který byl v roce 2003 zastřelen v Holandsku nájemným vrahem. Do země tulipánů si přijel zkontrolovat svůj kartel zaměřený na pašování drog.

Vrah si Dimitrova našel na náměstí Dam v Amsterdamu, kde zrovna jedl s bulharskou modelkou Ceci Krassimirovou. Mobilní telefon měl v tu chvíli u sebe. Říká se, že za vraždou stáli ruští mafiánští bossové, kteří žárlili na jeho pašerácké obchody.

Další obchodník s drogami

Tím ovšem série smrtí neskončila. Číslo převzal po dvojici nešťastníků pochybný realitní makléř Konstantin Dišliev. Ten dokončil podivnou šňůru incidentů, když ho zastřelili v roce 2005 před indickou restaurací v bulharském hlavním městě. Zjistilo se, že Dišliev stál za pašováním obrovského množství kokainu. Zemřel krátce poté, co policie zabavila zásilku drog z Kolumbie v hodnotě bezmála čtyř miliard korun.

Od té doby bylo číslo nečinné a policie měla inkriminovanou SIM kartu během vyšetřování u sebe. Policejní šetření již skončilo, ale číslo už po něm funkční nebylo a asi už ani nebude. Šéfové mobilního operátora ho totiž nechali zcela zrušit. Pokud se na něj nyní někdo pokusí zavolat, dozví se, že je číslo mimo pokrytí sítě.

Reklama

Výběr článků

Načítám