Hlavní obsah

Centrem Prahy prošly stovky nemrtvých

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V sobotu odpoledne se v Praze konal již třetí ročník velmi podivného, ale stále oblíbenějšího průvodu Zombie Walk. Ten se koná každý rok v desítkách měst po celém světě a do Evropy přišel z USA. Skupina hororových nadšenců vyšla do ulic i letos a kolemjdoucí v mnoha případech pořádně vyděsila. Některé "masky" působily totiž více než realisticky.

Článek

Po čtvrté hodině odpolední vyrazila skupina čítající několik stovek zombie značně kymácivou chůzí směrem k Václavskému náměstí, kde si hromadně zapózovala a poté se vydala na obhlídku dalších částí centra Prahy.

Jakoby pohled nebyl děsivý už sám o sobě, cestou na skupiny čekaly nastrčené oběti, které vždy několik zombie obklíčilo a po náležitě krvavém útoku převedlo na stranu nemrtvých.

"Letošního pražského Zombie Walku se oficiálně účastnilo 708 zombie, což je za uplynulé tři roky nejvíce. Za organizátory hodnotím akci velmi pozitivně. Zombie se nakrmily 12 turisty a nyní pokračují na afterparty, kde bude vyhlášena nejlepší zombie," řekl Novinkám pořadatel označující se jako Sam.

Mozky! Brains!

Z průvodu se ozýval pouze jakýsi nářek žadonící o potravu (mozky či anglicky brains), který vyděsil několik desítek malých dětí, které průvod zahlédly. Jejich rodiče ovšem typického filmového výjevu v centru Prahy často chytře využívali a děti hbitě varovali, že pokud budou zlobit, tak je skupině nemrtvých vydají na milost.

"Je to paráda, člověk si připadá jako v nějakém apokalyptickém filmu. Sice horory v lásce příliš nemám, ale tohle mi přijde jako skvělá recese. Navíc mají pak moje děti aspoň z něčeho obavy a já na ně mám pak doma skvělého strašáka," uvedla pro Novinky jedna z kolemjdoucích, která průvod užasle sledovala i se svými dětmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám