Hlavní obsah

Žena se zakrnělýma rukama bude skládat zkoušky na černý pás v taekwon-du

Novinky, Jakub Kynčl
New York

Američanka Sheila Radziewiczová, která se narodila se zakrnělými horními končetinami a bez čéšek věří, že se jí příští měsíc podaří vyměnit svůj hnědý pás v taekwon-du za prestižnější černý. Radziewiczová bude dost možná první podobně postiženou ženou v historii, která v tomto bojovém sportu získá černý pás.

Článek

Škola bojových umění Bruce McCorry's Martial Arts ve státě New York s napětím čeká na červnové testy své handicapované 32leté svěřenkyně. Ta se věnuje bojovým uměním už tři roky a černý pás je její sen už od počátku.

Navzdory svému zdravotnímu stavu je Radziewiczová schopná velmi dobře zacházet s nunčaky a svými nekompromisními kopy láme dřevěné desky i cihly.

Bojové umění však není jejím jediným obdivuhodným výkonem. Ve svých 23 letech například získala řidičské oprávnění. Svůj automobil s automatickou převodovkou ovládá přitom opravdu netypicky - volantem točí svými chodidly.

Na neúspěch v pracovním životě si houževnatá Američanka také stěžovat nemůže - živí se jako advokátka obětí domácího násilí.

Radziewiczová říká, že svou částečnou invaliditou se nikdy nenechala zastavit. "Vyrůstala jsem s mottem, že dosáhnout nemožného trvá pouze o něco déle," uvedla Američanka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám