Hlavní obsah

V Číně balí lidi ve stresu do zapálených dek

Novinky, Dagmar Plecháčová
Peking

Zdravotníci z Číny přišli s novou léčebnou antistresovou terapií, při které balí pacienty do hořící deky. Přikrývku nasáklou olejem zapálí a přiloží po celé délce jejich těla.

Foto: (koláž) Novinky, Profimedia.cz

Hořící deka je součástí terapie čínských lékařů. Ilustrační foto

Článek

Pacienti si neobvyklou léčebnou metodu nemohou vynachválit. Je údajně zdrojem relaxace a celkového uvolnění i přesto, že plameny šlehají jen pár centimetrů od kůže.

„Terapie sice vypadá nebezpečně, ale je neškodná, pokud se celý postup udělá správně. Nikdy jsme ještě pacienta nepopálili,“ vysvětlil majitel kliniky provozující netradiční léčby Čchan Li a dodal, že je pokrývka z materiálu, který zabraňuje tomu, aby se pacienti o oheň popálili.

Lékaři z Pekingu nabízí i jiné léčby ohněm

Klinika se nachází v Pekingu a specializuje se na ozdravné procedury ohněm. Kromě zapálených dek, kterými pokrývá pacienty, si tam mohou lidé vyzkoušet i další uvolňující praktiky.

Mezi největší hity kliniky patří akupunktura využívající hořící jehly. Ta údajně skvěle stimuluje nervový systém. Populární je také přikládání zahřátých baněk na kůži pacienta. Hořící deka se ale stává hitem číslo jedna.

„Tato metoda produkuje teplo, které působí přímo uvnitř těla a dokáže lidem velmi ulevit od stresu. Sám podstupuji léčbu třikrát týdně a cítím se naprosto odpočatě a uvolněně,“ dodal jeden z návštěvníků kliniky.

Reklama

Výběr článků

Načítám