Hlavní obsah

Pozor na opilce, varuje nová rumunská dopravní značka

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pecica

Rumunské městečko Pecica ležící jen 20 kilometrů od maďarských hranic má díky svému starostovi o jeden typ dopravního značení více. Hned v deseti exemplářích nechal starosta Peter Antal rozmístit značku nesoucí název "Pozor na opilce". Rozhodl se tak učinit poté, co ve městečku došlo v uplynulých dvou letech k mnoha nehodám, za které opilí chodci zaplatili i životem.

Článek

Na bílo-červené trojúhelníkové značce je vyobrazený opilec lezoucí po kolenou sahající po láhvi. Ačkoliv jsou sami obyvatelé z těchto značek rozpačití, chápou, že zvýšená úroveň nehodovosti ve spojení s opilými chodci už žádala nějaké rychlé řešení.

Deset výrazných značek bylo umístěno v nejrušnější části města u nočních klubů, barů a restaurací.

Je to chyba chodců, varovat ale musí řidiče

"Jsme město nedaleko od hranic, a tak je logické, že tu máme velké množství aut, které skrz naše bydliště jezdí. Máme však také velmi rušný noční život a to jsou dvě věci, které spolu nejdou dobře dohromady. Neobviňuji motoristy, ale chodce, kteří jsou často ve stavu, že se o sebe nedokážou postarat," řekl starosta tamějším médiím.

"Přemýšleli jsme o několika různých možnostech, jak danou situaci změnit, a rozhodli jsme se, že značky budou prvním krokem. Musíme varovat řidiče, že se jim někdy mohou dostat na silnici do cesty lidé, kteří nejsou schopní se jim jen tak vyhnout," dodal Peter Antal.

Reklama

Výběr článků

Načítám