Hlavní obsah

Dýdžejská babička řádí na parketu se sedmdesátkou na krku

Novinky, Jakub Kynčl
Paříž

Devětašedesátiletá Ruth Flowersová používá stejná gesta a slang jako mladí lidé navštěvující taneční akce. Obléká se pak navíc ještě lépe než většina z nich. Své publikum si už britská babička našla. Ve svých slunečních brýlích a se sluchátky posetými krystaly Swarovski uchvátila francouzskou taneční scénu.

Článek

Vystoupila během filmového festivalu v Cannes i v nejlepších francouzských tanečních klubech a popularitou si nezadá s evropskou dýdžejskou elitou.

Mix retro školních hitů spojený s moderní electrobeat rytmy a pořádně nablýskaným stylem, to je 69letá Ruth Flowersová, které málokdo říká jinak jinak než DJ Granny, tedy DJ Babička. Její černé sluneční brýle ostře kontrastují s její bílo-šedivou hřívou a blýskavými sluchátky, které sundává z hlavy jen málokdy.

"Šla jsem okolo jednoho tanečního klubu pozdě večer a gentleman u dveří mi řekl: 'Nemyslím si, že chcete jít dovnitř madam', ale to se spletl, také jsem mu hned odpověděla, že chci. Když jsem vešla, tak tam byl obrovský hluk a moře světel, ale také neuvěřitelné množství energie a radosti," uvedla Flowersová.

Flowersová se věnovala dříve zpěvu, ale doposud byla zvyklá spíše na chór v kostele, než na běsnění lidí na tanečním parketu. Taneční hudba ji však pohltila natolik, že se rozhodla stát nefalšovanou DJkou. "Neměla jsem zpočátku ponětí, co je to elektronická hudba, ale byla jsem ochotná se učit," tvrdí postarší žena.

Francouzský producent ji uvedl na scénu

Přítel jí dal kontakt na francouzského producenta Aureliena Simona, který ji naučil, jak se za mixážními pulty pohybovat, a jak tvořit rytmy. Flowersová tak začala kombinovat základní technosety s rytmy skupin jako jsou Abba, Queen nebo Rolling Stones.

"Na začátku to byl jen takový menší vtípek, ale nakonec se to přeměnilo ve vážnou záležitost.. Trvalo to celé čtyři roky, protože se musela naučit základy toho, jak se s čím pracuje. Vysvětlil jsem jí základy elektronické muziky a ona si poté vytvořila svůj vlastní styl," uvedl Aurelien Simon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám