Hlavní obsah

Novozélanďan prodává přes internet dva chycené duchy

Novinky, Jakub Kynčl
Christchurch

Muž z města Christchurch na Novém Zélandu prodává přes tamější aukční server dvě láhve, ve kterých by měli být uvězněni dva duchové, kteří ho obtěžovali v domě. Chytit se je prý povedlo spiritistovi, kterého na ně pozval. S pomocí svěcené vody se mu údajně podařilo zahnat duchy starého muže a malé holčičky do láhví se svěcenou vodou.

Článek

Prodávající známý jen jako Melvin S z novozélandského Christchurch se pokouší prodat dva duchy na akčním serveru trademe.co.nz a zatím extrémně úspěšně. V pátek dopoledne se už nabízená suma vyšplhala na 1800 novozélandských dolarů, což je zhruba 23 500 korun.

Melvin tvrdí, že v jedné láhvi je uvězněný duch staršího muže Lese Grahama, který zemřel v domě roku 1920. Podařilo se mu prý nalézt i jeho fotku a vše nasvědčuje tomu, že by právě jeho duch měl být jeden z dvojice chycených. Druhý prý patří malé holčičce, kterou omylem vyvolal s manželkou, když si hráli s deskou Ouija sloužící k vyvolávání duchů.

Svěcená voda zmodrala

Duchové prý v jeho domově dělali "psí kusy". Rozsvěcovali a zase zhasínali světla, zapínali elektrickou konvici a neustále děsili jeho psa. Od chvíle, kdy přišel do jeho domu spiritista, který údajně duchy chytil a umístil do lahví se svěcenou vodou, jevy v jeho domě přestaly. A co víc, svěcená voda v baňkách prý zakrátko zmodrala.

"Jedním duchem je Les Graham, který zemřel v mém domě ve dvacátých letech 20. století. Druhého ducha, který patří neznámé malé holčičce, jsme vyvolali hloupě já s ženou, když jsme vyvolávali duchy přes desku Ouija. Ráda hýbe věcmi a podle exorcisty je velmi silná a pokud bychom ji nechali řádit, stále by sílila," uvedl Melvin.

Chce si někdo hrát?

"Od 15. července, kdy byli duchové uzavřeni do baněk, jsme nezaznamenali žádnou aktivitu, věříme tedy, že jsou v těch lahvích. Svěcená voda zmodrala poté, co do ní spiritualista duchy chytil a uzavřením je jakoby "uspal". Pokud byste je chtěli přivést znovu zpět k životu, máte údajně vylít obsah láhve do menší misky a nechat vodu zcela vypařit. Někdo si s nimi třeba budete chtít hrát, já se jich ale chci zbavit, děsí mě," dodal Merlin.

Reklama

Výběr článků

Načítám