Hlavní obsah

Lotyšský mág strávil přes 64 hodin v ledové kostce, málem umrzl

Novinky, Jakub Kynčl
Moskva

Čtyřicetiletý lotyšský mág a iluzionista Genadij Paličevskij překonal rekord izraelského iluzionisty Hezi Dina, který před měsícem vydržel v ledové kostce přesně 64 hodin. Lotyš ho překonal v Moskvě o 32 minut, když v kostce vydržel rekordních 64 hodin a 32 minut, než dal signál potřeby o pomoc.

Článek

Paličevskij, známý v kruzích iluzionistů pod přezdívkou Mr Fix, byl po vysekání z ledu okamžitě odvezen záchrannou službou, protože byl vážně podchlazen a celkově ve špatném psychickém stavu.

"Ta poslední noc byla extrémně složitá. Každou hodinu už jsme si říkali, že to bude pro něj ta poslední, co to vydrží. V pět hodin ráno jsme už pak začali panikařit. Nebyl v dobré kondici a když pak opustil led, tak na tom byl opravdu špatně," dodala mágova vyděšená manželka Jelena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Před soudem stanula 85ti letá dealerka heroinuVideo: Reuters

Lékaři tvrdí, že ve chvíli, kdy byl Paličevskij vysekán z ledu, byl na hranici umrznutí.

Brousil si zuby na rekord někoho jiného

Iluzionista, který trénoval ledové koupele po dobu šesti měsíců, v ledové kostce nejedl ani nepil. Celý jeho výkon byl natáčen pro Guinnessovu knihu rekordů a v živém přenosu monitorován jedním litevským rádiem.

Kuriózní je, že se celou dobu příprav Paličevskij připravoval na překonání rekordu, který držel známý americký mág David Blayne. Ten dokázal před deseti lety vydržet v ledové kostce na Time Square v New Yorku 63 hodin. Pouze měsíc před Lotyšovým pokusem ho však o hodinu překonal izraelský iluzionista Hezi Din a Lotyš měl tak o něco větší výzvu.

Reklama

Výběr článků

Načítám