Hlavní obsah

Novou soutěž krásy Mr. Czech vyhrál jednatřicetiletý model

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vítězem nultého ročníku nové soutěže Mr.Czech se stal jednatřicetiletý model a podnikatel Josef Karas. Ve finále bojoval se startovním číslem pět. Uspěl se stejným číslem jako loni v srpnu v konkurenční soutěži Muž Roku Martin Zach (25). Oba také spojuje minulost ve vrcholovém sportu.

Volba prvního Mr.Czecha Video: ČTK

 
Článek

"To jsem vůbec nevěděl. Je to neuvěřitelný. To abych teď pár dní nevycházel z bytu. Osud je osud, s tím člověk nic neudělá," řekl Novinkám vítěz soutěže Mr.Czech Josef Karas. "Martina osobně neznám, ale o tragédii jsem samozřejmě četl. Je to velké neštěstí. Držím mu palce a věřím, že se z toho dostane. Je to sportovec a dotáhne to tak daleko, jak to fyzicky bude možné," řekl Karas.

Josef Karas je stejně jako Zach bývalý vrcholový sportovec. Závodně se věnoval desetiboji. "Na Mistrovství světa jsem se umístil do dvacátého místa, na Evropě jsem byl dvanáctý. Skončil jsem loni kvůli zranění," vysvětluje.

Vedle sportu se věnuje modelingu a podnikání. "V Kanadě a v Americe jsem studoval hereckou akademii a začal s modelingem. Mám za sebou nějaké reklamy," prozradil. Do soutěže Mr. Czech se přihlásil ze zvědavosti.

"Byl jsem nejstarší ze všech finalistů. Byl to poslední ročník, do kterého jsem se kvůli věkové hranici mohl přihlásit. Věřím, že mi vítězství přinese více nabídek v modelingu," tvrdí Karas. Také vlastní firmu, která pomáhá mladým sportovcům získat stipendium na univerzitách v zahraničí.

Vítěz soutěže Mr. Czech momentálně nemá přítelkyni. "Na ženský jsem. Vím, že se hodně u mužských soutěží krásy spekuluje o orientaci, ale v tomhle mám jasno.  Mám kamarádku, se kterou randím. O vztah ale nejde, spíš si zpříjemňujeme dny. Vyhovuje mi, že většinu času trávím sám," dodal Karas.,

Josef Karas nás bude reprezentovat 27. března na finále světové soutěže Mr. World v Soulu. Do jihokorejské metropole odlétá již 11. března. Pokud by uspěl, získá roční kontrakt s prestižní modelingovou agenturou, padesát tisíc amerických dolarů a další hodnotné ceny.

Reklama

Související články

Muž roku 2009 se brání: Nejsem homosexuál

Mužem roku 2009 se stal v noci z pátku na sobotu modrooký nezadaný student Martin Zach (24). Odmítá spekulace, že je na kluky a zároveň přiznal, že v koupelně...

Výběr článků

Načítám