Hlavní obsah

Důvěřivý diplomat zjistil až po svatbě, že nevěsta má knír a šilhá

Právo, DPA, nek

Na přílišnou důvěřivost doplatil velvyslanec jisté arabské země ve Spojených arabských emirátech, který se oženil s místní muslimkou, aniž by předtím spatřil její tvář. Když chtěl po obřadu a podpisu svatební smlouvy novomanželku políbit, utrpěl zdrcující šok. Zjistil, že jeho vyvolená má knír a šilhá.

Foto: Profimedia.cz

Žena si při setkáních před svatbou vždy pečlivě zakrývala obličej.

Článek

Diplomat se ke sňatku s ženou, povoláním lékařkou, odhodlal prakticky jen na základě fotografií, které mu předkládala rodina nevěsty. Na nich však byla, jak se později ukázalo, mnohem hezčí sestra nevěsty.

Nastávající ženu viděl ženich do svatby jen několikrát a vždy pouze v nikábu, tedy v muslimském závoji, jenž zakrývá hlavu a s výjimkou očí také obličej. „Pokaždé, když se pár setkal, dělala nevěsta vše pro to, aby nemusela odhalit tvář,“ citoval list The Gulf News nejmenovaný zdroj, který se případem zabýval.

Velvyslanec se cítil podveden a vzápětí požádal o rozvod. Před soudem argumentoval tím, že utrpěl „citovou a morální újmu“ a stejně tak jeho matka, která mu prý s hledáním nevěsty pomáhala. Soudce diplomatovy argumenty uznal a sňatek anuloval.

Zklamání nevěsty ale nakonec nebylo tak trpké, jak by se mohlo zdát. Šperky a další dárky v celkové hodnotě půl miliónů dirhamů (přes 2,5 mil. Kč), si směla ponechat.

Reklama

Výběr článků

Načítám