Hlavní obsah

V Anglii se urodilo unikátní dvoubarevné jablko

– Colaton Raleigh

Jablko golden delicious, které je přesně napůl rozděleno na červené a zelené, se podařilo vypěstovat zahrádkáři v britském Colaton Raleighu. „Je to fenomenální,“ řekl dvaasedmdesátiletý Ken Morrish k netradiční genetické mutaci, jejíž pravděpodobnost je zhruba jedna ku miliónu. Sousedi se tak chodí dívat na jablko, které kvůli jeho neschopnosti "rozhodnout se", jakou barvu bude mít, přezdívají schizofrenní.

Článek

U zahrádky pana Morrishe se nyní netrhnou vrátka. Sousedi z širokého okolí stojí ve frontě, aby si jablko, které je přesně z poloviny červené a z druhé zelené, vyfotili. Informoval o tam deník Daiy Mail.

„Vypadá to, jako byste červené a zelené jablko rozdělili napůl a spojili je. Nemohl jsem uvěřit svým očím. Čára je tak rovná, jako by byla namalovaná,“ nevychází britský zahrádkář stále z údivu.

Podle vědců je pravděpodobnost podobné genetické mutace jedna ku miliónu. Když už k ní dojde, je v takovém případě červená strana obvykle sladší, protože je více vystavena slunečnímu svitu, uvedl John Breach, šéf Britské asociace pěstitelů ovoce.

Jak je to však v zimě, kdy jsou tamější skleníky vyhřívané uměle, to už ve svém prohlášení neobjasnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám