Hlavní obsah

Bulharský vědec: Mimozemšťané už jsou tady

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimozemšťané se „již vyskytují na Zemi“. Alespoň podle bulharského vědce Lachezara Filipova, takto zástupce ředitele sofijského Institutu pro vesmírný výzkum. Filipov zcela vážně tvrdí, že návštěvníci z vesmíru sdělili lidstvu pomocí kruhů v obilí své postoje k třiceti hlavním problémům civilizace.

Foto: Profimedia.cz

Kruhy v obilí bývají připisovány mimozemšťanům

Článek

„Mimozemšťané jsou už všude okolo nás a po celou dobu nás sledují,“ sdělil Filipov bulharským médiím. „Vůči nám nejsou nepřátelští, spíše chtějí pomoci, ale my jsme dostatečně nedorostli k navázání přímého kontaktu. Jsou kritičtí hlavně vůči lidskému amorálnímu chování,“ upozornil.

Odvolával se na „odpovědi“ mimozemšťanů zašifrované do kruhů v obilí. Jeho kolegové je už prý analyzovali a vytěžili z nich, že poutníci z kosmu mají výhrady zejména k pozemské kosmetice a k umělému oplodnění. Na cestě jsou údajně také informace k zániku světa v roce 2012 a k hrozbě dopadu asteroidu na Zemi.

„Lidská rasa naváže v příštích deseti až patnácti letech přímý kontakt s mimozemšťany,“ prorokuje také bulharský vědec. Filipov si pro své oznámení nemohl zvolit lepší chvíli. V Bulharsku teď zuří boj o udržitelnost, a hlavně reformovatelnost tamní akademie věd, k níž jeho ústav patří.

Není divu, že v akademii již zazněly výzvy, aby slovutný badatel neznámých civilizací rychle rezignoval a nepodkopával už tak nahnutou pozici vědecké instituce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám