Hlavní obsah

Hitlerovi odebrali titul z Plzně, zní v recesistickém videu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Snad nejčastěji parodovaná filmová scéna ze snímku Pád Třetí říše získala díky českému vtipálkovi, který se pro Novinky představil jako Mirek B., nový význam. Hitler se tentokrát nerozčiluje nad smrtí popové legendy Michaela Jacksona, nýbrž nad tím, že mu v Plzni odebrali titul doktora práv. Tvůrce titulků si ve svém výkladu videa bere na paškál i VŠFS v Praze či primátorku Chomutova Ivanu Řápkovou.

Článek

Scéna, ve které nacistické vedení oznamuje Hitlerovi, že je Berlín obklíčen, se asi nikdy nedočká klidu a bude využívána dál a dál. Tentokrát si ji vzal do parády Čech Mirek B. a vztáhl ji na plzeňskou právní fakultu. Ani nitka nezůstala suchá na chomutovské primátorce Ivaně Řápkové, členech pražského magistrátu či poslanci Marku Bendovi.

Autorovi šlo pouze o pobavení veřejnosti a recesistickou formou tak upozornil na problém, na který se začíná pozvolna zapomínat. "Nedělal jsem to pro peníze," napsal Novinkám autor titulků. Svou bližší identitu důsledně tají.

"Pane, ještě je tu VŠFS v Praze. Dá se tam vystudovat za noc," dozvídá se Hitler ve videu, načež podrážděně reaguje: "VŠFS v Praze? Tam už jede akreditační komise. To je provařený, vždyť tam studovala půlka pražskýho magistrátu," reaguje vůdce Třetí říše, který se navíc zlobí, že "nebyl o nic míň poctivej než Řápková nebo brejloun Benda".

Reklama

Výběr článků

Načítám