Hlavní obsah

Obnažené letušky Ryanairu nafotily kalendář pro charitu

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Nejkrásnější letušky společnosti Ryanair se odhalily pro focení firemního kalendáře na rok 2010. Výtěžek z jeho prodeje půjde na charitu. Do světa se nyní dostalo zajímavé video, jak se celý kalendář fotil.

Článek

Irské nízkorozpočtové aerolinky Ryanair spustily ve středu prodej charitativního kalendáře, na kterém figurují letušky jako modelky. Věří, že novým projektem vytěží pro charitativní organizaci KIDS, která pomáhá postiženým britským dětem, bezmála tři milióny korun.

Není to poprvé, co irská letecká společnost přišla s nápadem charitativního kalendáře. Jde již o třetí rok po sobě, kdy dávají podobný kalendář do oběhu. Ředitel společnosti Michael O’Leary potvrdil, že si již zakoupil 100 výtisků pro rok 2010 a některé z nich poslal odpůrcům lechtivého kalendáře, které označil za bručouny.

Hlásila se pětina letušek

Podle mluvčího aerolinek se pro focení přihlásilo přes 800 z celkového počtu 4000 letušek, které firma zaměstnává. Kalendáře budou prodávány na palubách letadel a internetových stránkách společnosti za deset euro (asi 255 korun).

Není to ojedinělá akce podobného druhu mezi aerolinkami. Ředitel Air New Zealand například letos svlékl své zaměstnance a oblékl je pouze do tělových barev. Video, v němž stevardi a letušky předváděli nouzová opatření cestujícím, se stalo internetovým hitem.

Novozélandské aerolinky a jejich klip "Holé základy bezpečnosti"

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám