Hlavní obsah

Láhev nejdražšího piva na světě stojí 20 tisíc korun

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Pokud jste měli dojem, že pivo nemůže být exkluzivní nápoj, pak by vás asi londýnská restaurace Belgo rychle vyvedla z omylu. Láhev nejdražšího piva tam totiž přijde na 700 liber, tedy v přepočtu bezmála 20 tisíc korun. Dvanáctilitrová láhev piva La Vieille Bon Secours však dokáže opít celý stůl.

Foto: La Vieille Bon Secours, Novinky

Láhev piva La Vieille Bon Secours

Článek

Šéfkuchař podniku Belgo si na pivu La Vieille Bon Secours velmi zakládá. Tvrdí totiž, že jeho složitá výroba v lecčems předčí i jeho kuchařské umění. Vybrané pivo bylo totiž skladováno po dobu deseti let a má skoro neuvěřitelných osm procent alkoholu.

Chuťové spektrum prémiového piva je podle znalců velmi komplexní, cítit v něm můžete nóty citrusů a karamelu či jemné podtóny lékořice a anýzu.

Výjimečnou láhev si ovšem nedáte jen tak někde. Sice je na prodej i na internetu, ale mají ji pouze v několika restauracích na celém světě. Na výběr je mezi světlou, tmavou či řezanou verzí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám