Hlavní obsah

Největší pes na světě pije vodu přímo z dřezu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Američanka Caryn Weberová tvrdí, že je její pes Boomer největším psem na světě. Vzhledem k tomu, že pes měří v kohoutku přes 90 centimetrů a pije vodu přímo z dřezu, je to dost dobře možné. Nyní plánuje odeslat Boomerovy míry do Guinnessovy knihy rekordů, aby její čtyřnohý přítel nabral na mezinárodní důležitosti.

Článek

V kohoutku bez devíti centimetrů metr a od čumáku po ocas neuvěřitelných 213 centimetrů, to je tříletý Boomer. Z dřezu na rodinné farmě v Severní Dakotě pije, aniž by se musel nějak namáhat a všechny čtyři končetiny může nechat bez potíží na zemi.

Psí plemeno dorůstající těchto rozměrů se nazývá landseer. Psi mají běžně mezi 70-80 centimetry v kohoutku, fenky okolo 70 centimetrů a hmotností nejdou pod 50 kilogramů. Naopak většina z nich váží 60 až 70 kilogramů. Landseer je velmi podobný novofunlandským psům, se kterými je příbuzný. Pravděpodobně byl vyšlechtěn právě z tohoto podobně obřího plemene.

Když prochází Boomer okolo osobního automobilu, zírá si s jeho řidičem přímo z očí do očí. Pytel granulí o hmotnosti 10 kilogramů má Boomer na pár týdnů a to se ještě rád dojídá všemožnými pamlsky.

Podle Weberové má Boomer ocas v takové výšce, že když prochází domem, tak jím sráží dokonce i vázy na stolech. Pokud se bude Boomer ucházet o titul nejvyššího psa na světě úspěšně, pomyslně jej převezme od dogy, která měřila v kohoutku něco okolo 120 centimetrů. Ta zemřela loni v létě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám