Hlavní obsah

Půl miliónu nehod ročně v Británii způsobí ženy při nanášení make-upu

– Londýn

Téměř půl miliónu dopravních nehod v Británii každý rok zaviní ženy při nanášení make-upu za volantem. Vyplývá to z průzkumu, na který se odvolává server deníku The Daily Telegraph. Podle průzkumu se k nanášení make-upu při řízení přiznala zhruba pětina britských řidiček. To se rovná asi 2,7 miliónu Britek za volantem. Tři procenta z dotazovaných uvedly, že při nanášení kosmetiky způsobily dopravní nehodu.

Foto: Profimedia.cz

Ženy za volantem často sáhnou po make-upu. Ilustrační foto

Článek

Účelem průzkumu, který oslovil 4000 britských řidiček, bylo zjistit chování za volantem rok poté, co začal v Británii platit trest až dvouletého vězení za způsobení dopravní nehody z nedbalosti. Dříve byly přestupky související s nedbalostí při řízení, mezi které patří také například čtení mapy, trestané jen pokutami.

Nejvíce žen, které občas dávají přednost kráse před bezpečností, spadá podle průzkumu do skupiny mezi 17 a 21 lety. Řízení se naopak mnohem více věnují ženy starší 56 let, které make-up za jízdy aplikují nejméně často.

"U žen většinou platí, že jsou schopny dělat několik činností najednou, ale v tomto případě by se multitaskingu měly rozhodně vyvarovat," uvedl Sian Lewis, šéf pojišťovací společnosti Diamond, která průzkum zajišťovala.

Britská modelka Donna Maddocková dostala za nanášení make-upu při řízení před třemi lety pokutu 200 liber (asi 5500 korun) a bylo ji připsáno šest trestných bodů.

Reklama

Výběr článků

Načítám