Hlavní obsah

S podzimem přijde invaze pavouků, varují vědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští zoologové vydali varování, aby se lidé na počátku podzimu připravili ve svých domech na invazi pavouků, sekáčů a členovců. Suché a teplé léto bez velkého ochlazení totiž přispělo k jejich přemnožení. Navíc blížící se zima požene tyto tvorečky do lidských příbytků.

Foto: Profimedia.cz

Zápřednice jedovatá (Cheiracanthium punctorium), jeden z nejjedovatějších pavouků na území ČR

Článek

„Lidé začnou vidět spousty podivných pavouků ve svých domovech a zahradách,“ varoval šéf společnosti Wildlife charity Matt Shardlow. A více pavouků bude teď k vidění také kvůli faktu, že se většina druhů chystá na páření a samci nahánějí samice.

„Minulý podzim byl velmi mírný a nechladný, což by mělo být velmi dobré pro larvy tiplic, které jsou velmi citlivé na vysychání. Dlouho nebyl pro tiplice dobrý rok, takže doufáme, že letos tomu tak bude,“ tvrdí Shardlow o velkém dvoukřídlém hmyzu, jemuž lidé často říkají velký komár, ale který na rozdíl od malých příbuzných krev nesaje a je člověku neškodný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám