Hlavní obsah

Letuška omylem pustila cestujícím hlášení, že letadlo havaruje

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin

Opravdu perné chvíle prožili cestující na palubě irských aerolinek Aer Lingus mířící z Dublinu do Paříže. Jedna z letušek jim totiž omylem přehrála hlášení, že se jejich letadlo pokusí nouzově přistát. V daný moment bylo však ve standardní letové hladině, a tak si všichni mysleli, že co nevidět havarují.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo irských aerolinek Aer Lingus

Článek

První hlášení ještě letuška pustila správně, v něm se pasažéři dozvěděli o nutnosti posadit se zpět na svá místa a připoutat se, vzhledem k silným turbulencím. Poté však omylem informovala pasažéry ve francouzštině, že jejich letadlo, dostávající se právě nad Irské moře, bude nouzově přistávat a hrozí mu nehoda.

Někteří slzeli

Vyděšení francouzští pasažéři, kteří tvořili většinu ze 70 cestujících na palubě, byli po tomto hlášení zcela vyděšeni a mnozí začali dokonce slzet. Britští cestující se začali ptát Francouzů, co se v hlášení dozvěděli a v letadle, které bylo ve vzduchu teprve 20 minut, zavládla panika. Letuška si rychle uvědomila, co způsobila a snažila se ve francouzštině urychleně omluvit a vše uvést na pravou míru.

Mluvčí aerolinek se za incident, který se odehrál v srpnu, omluvila a uvedla, že se aerolinky cestujícím velmi omlouvají. Dodala, že podobná chyba se stává opravdu jen velmi zřídka a že si uvědomuje, jak se museli cestující v daný moment cítit.

Reklama

Výběr článků

Načítám