Hlavní obsah

Devět událostí vznášejících se nad magickým datem 09/09/09

Novinky, Jakub Kynčl
Aktualizováno

Září tohoto roku přináší další magický moment. Po čase 12:34:56 dne 07/08/09 nadešlo číslo plné devítek. V ranních hodinách proto bylo na ukazatelích času šest devítek kombinovaných s nulami: 09:09:09 09/09/09. Stejně jako další podobné chvíle vyvolává i tento moment očekávání, co se může stát. Podobné datum je však i skvělý marketingový tah, a tak se dočkáme i mnoha událostí, které nemají s magií nic společného.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Toto magické datum si zvolilo mnoho lidí jako ideální termín na svatbu. Někteří však čekají apokalypsu.

Článek

1. Apokalypsa

Magická data vždy přinášela mezi lidmi velké obavy a výjimkou není ani toto. Pokud někdo tvrdil, že apokalypsa nastane 6. června 2006 (06/06/06), kdy se seřadily tři šestky za sebou, mýlil se. Nyní však skupina lidí přišla s teorií, že se před třemi roky rádoby vědátoři spletli a konec světa nastane teprve nyní. Prý když se tři šestky obrátí vzhůru nohama, nastane konečně ta správná konstelace pro definitivní konec našeho světa. V danou chvíli se však vůbec nic nestalo. Inu, buď žijí ve zcela jiném časovém pásmu nebo má jejich teorie významné mezery.

2. ČR možná vypadne z bojů o MS ve fotbale

Vycházíme-li z premisy, že konec světa nenastane, tak se budou moci naši fotbalisté poprat o naději postupu na MS ve fotbale. Pokud by ovšem uskupení devítek mělo být opravdu negativní, mohlo by dojít k blamáži a naši fotbalisté by mohli duel s trpaslíkem ze San Marina zázračně prohrát a definitivně se tak připravit o naději na postup. Říkáte si, že je tato varianta podobně pravděpodobná jako ta první? Možná.

3. Iluzionista Derren Brown vyhraje v loterii

Známý iluzionista a mág Derren Brown, který se zaměřuje především na ovlivňování mysli okolí, se pokusí vyhrát v Lottu. Jde dosud o největší kousek, o který se Brown kdy pokusil. Tvrdí, že zvládne ve středu večer v přímém přenosu na kanálu Channel 4 uhádnout nejméně pět ze šesti tažených čísel několik minut před momentem, kdy budou čísla před televizními kamerami vylosována.

Derren Brown dodává, že si uvědomuje, že dává všanc své dobré jméno a jeho kariéra bude v daný moment viset na extrémně tenkém vlásku. Dopředu již přislíbil, že ať se mu jeho kousek povede, či ne, v pátek vystoupí před televizními kamerami a sdělí divákům, na jakém principu bylo vše založeno.

Foto: Profimedia.cz

Derren Brown

4. Nové album Beatles se dostane do prodeje

Jednou z věcí, se kterými můžete počítat takřka jistě, je nově předělané album skupiny Beatles, které jde ve středu do prodeje. Obsahovat bude speciální přebal, unikátní fotografie a především digitálně upravené skladby, které vyvíjelo studio Abbey Road. Opravdoví nadšenci se v boxu dočkají i skladeb nahraných jako mono, to kdybyste si opravdu chtěli připomenout staré časy.

5. Apple oznámí něco velkého

Nikdo neví, oč přesně půjde, ale všichni se domnívají, že to bude bomba. Nejvíce domněnek jde tím směrem, že se bude novinka týkat právě hudební skupiny Beatles. Apple svolal na středu totiž ty nejdůležitější novináře na speciální tiskovou konferenci do San Franciska, ale neoznámil, co pro ně chystá za novinku.

Steve Jobs a jeho společníci zatvrzele mlčí a všem vzkazují, ať jsou trpěliví, čímž ještě rozdmýchávají vlnu spekulací. Na pozvánce je silueta tancující ženy poslouchající hudbu z iPodu a text "Je to jen rock and roll, ale máme to rádi". Spekuluje se, že by se mohly skladby od Beatles objevit na iTunes, avšak kombinace vydání nového CD a přenosu skladeb na mp3 v jeden den se zdá být vysoce nepravděpodobnou.

6. Svět má zažít první den internetu bez koček

Nemáte rádi kočky? Než začnete jásat, musíme vám trochu zkazit náladu. Žádný dramatický úbytek koček v globální pavučině informací asi nezaznamenáte. Pokrokový blog Urlesque, zabývající se internetovými trendy, virálními videi a webovou kulturou celkově, doporučil všem internetovým stránkám stažení všech vtipných videí a fotografií s kočkami, stejně tak jako jejich rozposílání na e-maily.

7. Hra The Beatles: Rock Band jde do prodeje

A do třetice Beatles. Jedna z nejočekávanějších rodinných her má datum vydání naplánované právě na tuto středu. Těžko říci, jestli se po světě prodá devět miliónů kopií této hry, jisté ale je, že datum, kdy se hra dostává na pulty obchodů, nikdo nezapomene. 

8. Svět "zaplaví" svatby

Zajímavá data vždy vybízí k učinění něčeho důležitého či symbolického. Svateb je na tento den naplánováno extrémní množství. Skeptik by asi pronesl, že nejde ani tak o magičnost data, ale o to, že je tak lehce zapamatovatelné, že na výročí nebudou zapomínat ani ti největší ignoranti.

Foto: Profimedia.cz

9. Na devíti místech planety přistanou mimozemšťané

Ufologové v Rusku se zabývají podivnou předpovědí, na které se shodlo hned několik věštkyň. Ty tvrdí, že se ráno v devět hodin, devět minut a devět vteřin objeví nad devíti světovými metropolemi létající talíře, které finálně potvrdí teorie o existenci mimozemského života. Ti reálněji uvažující ale tento magický moment mohli klidně prospat, aspoň tedy z hlediska této teorie. Pokud by mimozemšťané uznávali jako měřítko Greenwichský nultý poledník, měli by už krapet zpoždění.

Anketa

Ovlivňují váš život nějakým způsobem výjimečná data?
Ano, řídím se podle nich
1,6 %
Příležitostně, ne pravidelně
13,2 %
Ne, ignoruji je
85,2 %
Celkem hlasovalo 11098 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám