Hlavní obsah

Káčátko Lucky nosící speciální botu se neprobudilo z dlouhé narkózy

– Newport
Novinky, Jakub Kynčl

Příběh, který nedávno oběhl Velkou Británii a poté celou Evropu, má bohužel smutný konec. Káčátko Lucky, které si zlomilo nohu, ale díky speciálním sandálům mohlo znovu chodit, zemřelo. Jeho majitelka Allison Morganová (44) z Newportu v jižním Walesu uvedla, že Lucky zemřela během operace, která měla aspoň částečně zmírnit její handicap.

Článek

Káče Lucky od chvíle zranění nečekala nikterak světlá budoucnost. Se zlomenou nohou, která se špatně zhojila, bylo totiž hlavním adeptem na pekáč. Jenže jak to tak bývá, ten nejslabší a handicapovaný se často stává miláčkem a chráněncem majitelů. Stejně tak tomu bylo i v případě Allison Morganové, která mu poskytovala speciální péči.

Žena se dokonce rozhodla zavolat o pomoc tamějšího obuvníka Kelvina Reddicliffa. Právě jím speciálně navržené botky zachránily káče Lucky od jisté smrti. Ve speciálních botách už mohlo totiž zase vesele pošlapávat po zahradě i přesto, že mělo zlomenou nohu srostlou do zcela nepřirozeného úhlu.

Nezvládlo narkózu

I tak ale na Lucky čekala operace, během které měla být noha částečně napravena, aby se minimalizovala bolest, kterou mohlo káče při chůzi cítit. Káče bohužel náročnou operaci nezvládlo a z narkózy se již neprobudilo.

"Muselo jít na operaci a bylo pod narkózou asi moc dlouho. Podle veterinářů to muselo být velmi těsné, ale prý už jakákoliv resuscitace nepomohla. Zřejmě to byl přílišný záběr na to malé srdíčko. Je to velmi smutný konec toho roztomilého káčete. Cítím se zdrcená," uvedla Velšanka.

"Cítila jsem, že dělám to nejlepší pro vyšší kvalitu jeho života. Těch několik měsíců mělo daleko lepší, než kdybychom se mu více nevěnovali. Bylo rozmazlováno až na maximální únosnou mez," dodala posmutnělá žena.

Spočine na svém oblíbeném místě

Káče Lucky již bylo zpopelněno a Allison Morganová si popel převzala, aby ho později mohla pohřbít na zadní zahradě. Obuvník, který vytvořil zvířeti botky vytváří mimo jiné i malé náhrobky pro zvířata. Neváhal a požadavku majitelky káčete vyhověl zdarma. Malý náhrobek by neměl být výrazný a měl by zapadnout do koncepce zahrady. Teprve až bude na zahradě umístěn, pak spočine popel káčete v zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám