Hlavní obsah

Slepý Angličan přežil náraz vlaku jedoucího 160kilometrovou rychlostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tibberton

Náraz vlaku jedoucího rychlostí 160 kilometrů za hodinu se dá přežít. Tato těžko uvěřitelná příhoda se stala Angličanu Noahu Hodgkissovi (56), který je skoro slepý a špatně slyší. Podle informací deníku The Sun se mu to stalo, když šel hledat ztracený telefon na vlakové trati. Porazil jej rychlík jedoucí po trase Birmingham-Cardiff.

Foto: Profimedia.cz

Rychlík se k téměř slepému a hluchému muži přiblížil rychlostí 160 kilometrů v hodině. Ilustrační foto.

Článek

Vlak Noaha odhodil tak prudce, že neštastník letěl skoro 40 metrů vzduchem. Skončil se zlomeninou pánve, dvěma zlomenými žebry, zlomenou rukou a několika polámanými prsty. Dle tvrzení lékařů se zanedlouho plně zotaví.

Noah upustil svůj mobil, když přecházel přes můstek pro pěší, a šel ho hledat na trať. Tam se setkal s rychlíkem jedoucím na trase Birmingham-Cardiff.

"Byl jsem mezi kolejemi a než jsem si uvědomil, co se děje, vlak byl úplně u mě. Snažil jsem se uskočit z cesty, ale zasáhl mne zezadu. Byl jsem pořád při vědomí, a když jsem se kolem sebe rozhlédl, uvědomil jsem si, že jsem pod mostem. Vlak jsem neslyšel přijíždět, protože jsem na levé ucho hluchý a v naslouchátku, jež mám pro pravé ucho, došla baterie. Také mám zákaly v očích, takže jsem vlak ani neviděl," vylíčil Noah reportérům listu The Sun hrůzostrašnou nehodu.

Záchranáři Hodgkisse našli poblíž jeho domova ve vesničce Tibberton. Strávil tři dny v nemocnici a teď se léčí doma. "Měl jsem neuvěřitelné štěstí," kroutil Hodgiss užasle hlavou.

Reklama

Výběr článků

Načítám