Hlavní obsah

Po Jacksonovi už lidé pojmenovávají děti i vesnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Šílenství okolo smrti popové legendy nezná mezí a to nejen v Americe, ale po celém světě. V Rusku tak matka pojmenovala po svém idolovi novorozené dítě a na Ukrajině plánují přejmenovat vesnici, která nese až doposud název Oktjabrskoje.

Foto: Reuters

Po Jacksonovi zřejmě pojmenují na Ukrajině vesnici.

Článek

Ruská fanynka amerického zpěváka Michaela Jacksona pojmenovala svého novorozeného synka po zesnulém idolu. Potomka porodila právě v den, kdy král popu zemřel.

"Den narození mého děťátka byl pro mne současně nejšťastnějším i nejsmutnějším v mém životě. Zpráva o Jacksonově smrti byla první, kterou jsem se dozvěděla poté, co jsem se probrala po porodu," uvedla devětadvacetiletá Jevgenije Šalenková, žijící u Novosibirsku na Sibiři.

Žena se tak bez velkého rozmýšlení rozhodla pojmenovat miminko po zesnulém zpěvákovi. Přání hned dala i na papír úřední žádosti. Při přihlédnutí k osobitostem ruštiny tak chlapec dostává do vínku jméno a příjmení v podobě, kterou lze do češtiny přepsat jako Majkl Jevgeněvič Šalenko-Džekson. 

"Michaela jsem zbožňovala od dětství, bezmezně jsem ho milovala, navždy zůstane v mém srdci. Majkl zůstane navždy se mnou," radovala se čerstvá matka.

Z neznámé vesnice populární Jacksonville?

Ukrajinská vesnička Oktjabrskoje chce vzdát hold popovému králi ve stylu velkých komunistických vůdců. Tak, jak se v minulosti přejmenovávaly obce po Leninovi a Stalinovi či dalších komunistických vůdcích, přejmenuje se teď víska na východě Ukrajiny po Michaelu Jacksonovi.

Změnu názvu prosazuje tamní právník, podle něhož by obci slavné jméno prospělo i ekonomicky. Přesvědčil o svém nápadu i jednu politickou frakci v místním zastupitelstvu, která začala projednávat zákon umožňující přejmenování.

Podle deníku Reporter se bude o změně názvu hlasovat v referendu. Oktjabrskoje ležící na Volze bývalo německou vesnicí, 148 luteránských Němců sem přišlo osídlit domy v roce 1767.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám