Hlavní obsah

Smrt Michaela Jacksona: nezodpovězené otázky a konspirační teorie

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě několik chvil před tím, než smrt popové legendy Michaela Jacksona začaly potvrzovat největší světová média a agentury, se na internetu objevily spekulace napadající jeho kolaps. Domněnek bylo mnoho a mnohé z nich ještě trvají. Jejich autoři je i v tuto chvíli, kdy je již Jacksonova smrt potvrzená, považují za zcela aktuální.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Michael Jackson ještě nedávno zářil radostí. Nyní jeho hvězda navždy pohasla.

Článek

Když se v noci ze čtvrtka na pátek objevily první zprávy oznamující převoz popové legendy do nemocnice se zástavou srdce, známý hollywoodský blogger Perez Hilton o jeho stavu zapochyboval s tím, že podobnou "šarádu" uspořádal v roce 1995 krátce před jedním ze svých nejlepších turné.

Příspěvek v blogu, který zmiňoval, že si Jackson svázal podpatky obrovským množstvím vystoupení naplánovaných v londýnské O2 aréně, byl však již z jeho blogu stažen.

Nová identita

Jsou ovšem tací, kteří ani po oficiálním potvrzení jeho úmrtí nechtějí uvěřit a smířit se se smrtí svého idolu a legendy světové pop music. [celá zpráva]

Objevují se tak domněnky, že Michael Jackson nezemřel. Někteří se domnívají, že svou smrt předstírá, sebral zálohy za přislíbené koncerty, změnil si identitu a zmizel.

Jeden z přispěvatelů na britském serveru Digital Spy zabývajícím se šoubyznysem uvedl: "Milióny v dluzích, uvědomění si, že není schopný podstoupit slíbenou šňůru 50 comebackových koncertů,  tudíž se rozhodl předstírat svou smrt, získat si novou identitu (o kterou se snažil posledních několik let) a zmizel."

Další příspěvek stojící za zmínku se objevil na komunitním serveru Twitter. Jeho autor se domníval, že původní zprávy o tom, že Jackson je mrtvý, byly mylné. Údajně byl však zbaběle zabit a nezachráněn lékaři, jelikož už se mediální smyčka vymkla kontrole.

Střípky nejasností

Objevily se však ještě další, daleko nesmyslnější teorie. Někteří se například domnívali, že byl Jackson zabit novou biologickou zbraní.

Stranou od mnohých šílených teorií se však odvíjely daleko rozumnější debaty, ve kterých lidé řešili, proč Jacksonovi nepomohla ani okamžitá reakce ze strany jeho lékaře a proč tak dlouho trvalo, než se lidem dostalo oficiální potvrzení smrti slavného zpěváka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám