Hlavní obsah

Odpůrci zabíjení zvířat se svlékli přímo v centru Londýna

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Organizace The People for the Ethical Treatment of Animals známá jako PETA uspořádala další ze svých nepřehlédnutelných protestů. Tentokrát se členové tohoto uskupení rozhodli svléknout v samém centru Londýna ve jménu vybíjení medvědů pro tvorbu kloboučků, které nosí ke slavnostním příležitostem tamější vojáci.

Foto: Profimedia.cz

Aktivisté s medvědími maskami protestují proti používání čepic z medvědí kožešiny ve slavnostních stejnokrojích britských vojáků.

Článek

Konzervativní Angličané nejsou příliš zvědaví na přehnané projevy. Tím spíš asi ne na to, co předvedli členové organizace PETA u známé budovy St. Paul's Cathedral v britské metropoli.

Několik desítek nahých mužů a žen si lehlo na hromadu ke katedrále. Částečně nabarveni červenou barvou připomínající krev pak lidem naznačovali, jak to vypadá, když se vraždí medvědi pro kožešiny.

Foto: Profimedia.cz

Čepice z medvědí kožešiny, které jsou součástí slavnostního stejnokroje britských vojáků.

Ve Velké Británii šlo o protest o to pikantnější, že britské vojenské jednotky nosí při slavnostních příležitostech typické čepičky, které jsou vyráběny právě z medvědí kůže.

Reklama

Výběr článků

Načítám