Hlavní obsah

Homosexuální tučňáci vyseděli v německé zoo odložené vejce

– Bremerhaven

Dvojice samečků tučňáka Humboldtova ze zoologické zahrady v německém Bremerhavenu se rozhodla opatřit si rodinku. Homosexuální párek se před časem ujal vajíčka, které jiní tučňáci odvrhli. Zahříval ho a nyní místo biologických rodičů vylíhnuté mládě vychovává.

Foto: Právo

Ilustrační foto

Článek

"Oba (tučňáci) se o ně starají až dojemně," řekl dnes zvěrolékař zoo Joachim Schöne. Oba náhradní otcové už čtyři týdny staré mládě krmí starostlivě rybí kašičkou. Mladý tučňák ještě nedostal jméno. "Někdy mu vytáhneme nějaké pero a pak v laboratoři určíme jeho pohlaví," dodal Schöne.

Zahrada na svých webových stránkách uvedla, že samice snesla dvě vejce. Se samcem ale vždy jedno z hnízda vyhodili. Chovatel se vejce sice snažil několikrát vrátit zpátky, ale bez úspěchu.

Rozhodl se ho proto podstrčit homosexuálnímu páru tučňáků. Doufal, že vejce otcové vysedí a mládě vychovají. Nespletl se. O "kuře" se dvojice tátů stará vzorně. Ve zvířecí říši není homosexualita nic neobvyklého, uvedl mluvčí zoo.

Tučňáci z Bemerhavenu přilákali svou homosexualitou pozornost již v roce 2005. Vytvořily se zde dokonce tři páry samců, kteří se snažili vysedět vejce z kamenů. Zoo dokonce na sebe přivolala podle BBC protesty gay iniciativ, když chtěla homosexuální samce rozdělit, aby zajistila reprodukci v přírodě ohroženého druhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám