Hlavní obsah

Známý zlínský opilec už několikrát zastavil vlak provazem

Novinky, Petr Nový, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Zlínští strážníci mají od středy ve své statistice poznamenán další zásah u 68letého místního opilce, který je znám svými gymnastickými výkony. Muž jen tak pro radost zastavuje na železniční trati vlaky tím, že přes koleje udělá provaz. Předtím se zpravidla posilní alkoholem.

Článek

I tentokrát přišlo strážníkům hlášení, že u kolejí v ulici Přístav je opilý muž a vlak by ho mohl srazit. Strážníci na místě našli starého známého, u kterého provedená dechová zkouška ukázala 2,7 promile alkoholu.

„Hladina strážníky nijak nepřekvapila, neboť u něj byl z poloviny vypitý demižón stolního vína. Na dotaz, proč si ke svému odpočinku vybral zrovna kolejiště vlaku odpověděl, že již 15x zastavil vlak svým provazem na kolejích a že jej to prostě baví,“ řekla mluvčí strážníků Šárka Škubalová.

Nabídl jí možnost početí paterčat s tím, že je nadsamec
mluvčí městské policie ve Zlíně Šárka Škubalová

Muž ve svých sportovních výkonech pokračoval i na protialkoholní záchytce v Kroměříži, kam byl převezen.

„Před tamější sestřičkou opět předvedl provaz s tím, že potřebuje zjistit, zda má sestra kytičkované spodní prádlo. Navíc jí nabídl možnost početí paterčat s tím, že je nadsamec. K jeho nevůli s tímto návrhem neuspěl a byl hospitalizován na samotce,“ doplnila Škubalová.

Středa se tak sportovně laděnému muži pěkně prodraží. Pobyt v Kroměříži, převoz na záchytku a následná pokuta ho dohromady bude stát kolem dvaceti tisíc korun.

Kolem muže, obecně známého pod přezdívkou Džony, koluje po městě pověst o vzestupu, pádu a nekompromisní osudovosti, která ho přivedla až na samý okraj společnosti. Nikdo by asi v chátrajícím opilci nehledal kdysi talentovaného gymnastu a krasobruslaře, jenž ve svém mládí dobýval se svou partnerkou a později i manželkou přední evropské soutěže.

Jeho žena však tragicky zemřela a Džony vyhledal útěchu na dně láhve. Pod vlivem alkoholismu přišel i o dům, který z něj manipulací kdosi vylákal za směšně nízkou částku. Poslední oporou v pohnutém životě mu zůstala jen jeho sestra, která žije v Německu. Ta ho sice nenavštěvuje, ale posílá mu potravinovou pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám