Hlavní obsah

Parašutista neotevřel včas padák, pád z dvou tisíc metrů však přežil

Novinky, Jakub Kynčl

O obrovském štěstí může mluvit 31letý parašutista James Boole, který s vážnými zraněními přežil v Rusku pád z dvou tisíc metrů. Věnoval se tzv. skydivingu - extrémnímu sportu podobnému parašutismu. Při této adrenalinové zábavě skáčou nadšenci z různých míst, ale místo toho, aby si otevřeli padák ihned, tak letí dlouho volným pádem a teprve krátce před přistáním padák otevřou.

Článek

Milovník adrenalinu z britského Tamworthu ve střední Anglii může mluvit o neuvěřitelném štěstí. Během skoku se pokoušel kvůli natáčení o složitý manévr, který mu ale nakonec nevyšel. Krátce před dopadem si byl jistý, že nadchází jeho poslední chvíle, nakonec ovšem z hrozivého pádu vyvázl zázračně jen se zraněními. Dopadl na horu pokrytou sněhem.

Boole utrpěl mnohočetná zranění, ale díky rychlé práci záchranářů přežil a mohl z Moskvy ve speciální výstuze odletět zpět domů do Velké Británie.

Muž se krátce po nehodě označil za nejšťastnějšího člověka na světě.

Uvažoval o posledních slovech

Boole popsal přistání jako "sestřelení rychlým kamiónem". Zranil si páteř, zlomil žebro, vyrazil několik zubů a pohmoždil plíci.

"Řval jsem bolestí a vykašlával krev. Měl jsem obrovský strach, jestli nemám vnitřní zranění a neumírám. Už jsem uvažoval o tom, jaká budou má poslední slova," dodal šťastlivec. 

Reklama

Výběr článků

Načítám