Hlavní obsah

Zachránil ženě život, mezitím dostal pokutu za špatné parkování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wolfrathausen

Steve Schiltenwolf (42), který v bavorském městě Wolfrathausenu zastavil, aby pomohl ženě s infarktem, dostal pokutu za špatné parkování. Steve Schiltenwolf uviděl ženu, která na ulici náhle zkolabovala. Zastavil, aby jí pomohl. Nad tím, jak a kde parkuje, v daný moment samozřejmě příliš neuvažoval.

Foto: Profimedia.cz

Německá policistka byla obeznámena se situací, i tak pokutu udělila. Ilustrační foto.

Článek

"Bylo mi na první pohled jasné, že se děje něco vážného, a chtěl jsem pomoct. Věděl jsem, že nejlepší bude rovnou přivolat sanitku. To poslední, na co jsem myslel, bylo, kde a jak dlouho můžu parkovat," rozčiloval se pokutovaný zachránce.

"Pak jsem s tou ženou počkal na ambulanci. Když jsem se vrátil zpátky k autu, našel jsem tam doklad o pokutě za parkování. Ta dopravačka přitom jasně viděla, proč jsem zastavil. Také jsem se jí to snažil vysvětlit, ale nepomohlo to. Dopravní policie je známá svou tvrdostí, alespoň se to říká. Teď už tomu věřím - prostě nemají srdce," dodal Schiltenwolf.

Reklama

Výběr článků

Načítám