Hlavní obsah

V Libanonu chtějí zakázat kvůli prasečí chřipce líbání

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút

Líbání na pozdrav. V Libanonu je to neotřesitelná tradice. Teď s ní ale možná zatočí prasečí chřipka. Ministr zdravotnictví Mohamed Chalífeh nabádá Libanonce, aby si líbání na tvář alespoň na čas odpustili.

Článek

"Všichni, kteří se necítí dobře a mají vysoké horečky, by měli zůstat doma a nechodit do práce či do školy. Nejlepší by bylo vynechat i přátelské líbání na přivítanou," uvedl Chalífeh. Tři polibky na tváře jsou přitom v Libanonu běžným pozdravem.

Lidem bylo dále doporučeno, aby děti s chřipkou nechali raději doma a aby necestovali do zemí, kde se virus objevil. Mnoho lidí s ministrem souhlasí, jen někteří mladí se domnívají, že by bylo neslušné odmítnout polibky na přivítanou kvůli strachu z prasečí chřipky.

Názory se liší

"Když mě někdo bude chtít pozdravit a políbit mě, tak co mu mám říci? Že se bojím prasečí chřipky, a tak mě nemá líbat? To není vhodné," řekl jeden z obyvatel Bejrútu Fadi Serhan.

Někteří ale za ministrem stojí bez sebemenších výhrad. "Myslím si, že ministr má na 100 procent pravdu. Někdo se potí, má zimnici, chřipku a pak se s někým políbí. Takhle to začíná, takže ano, ministr má pravdu," myslí si naopak hospodyně Wafaa Zeidanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám