Hlavní obsah

Novou Miss Roma se stala dvacetiletá Aneta Kančiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Novou romskou královnou krásy se v sobotu večer stala dvacetiletá Aneta Kančiová z Chomutova. Zvítězila v konkurenci dalších 11 dívek v dnešním finále Miss Roma ČR 2009 v kulturním domě Horní Valy v Hodoníně, a v křesle pro miss tak vystřídala Martinu Chramcovou z Prahy.

Foto: Václav Šálek , ČTK

Titul Miss Roma ČR Kančiová

Článek

První vicemiss je Markéta Kováčová z Vlašimi, druhou vicemiss byla zvolena Eva Danielová z Hodonína. Titul Miss sympatie připadl Soně Gabčové z Vyškova.

"Jsem ráda, že jsem vyhrála. Nejtěžší byl pro mě čardáš, ale zvládla jsem to, tak to bylo v pohodě," řekla vítězka po skončení finále. Nová romská miss se živí jako kadeřnice. Na finále ji přímo v sále podporovali i členové její rodiny a příbuzní. "Měla jsem tady velkou rodinu, asi 16, 17 lidí určitě," podotkla.

Na dívky čekalo pět disciplín, mimo jiné absolvovaly rozhovor s tradičním moderátorem soutěže Janem Čenským, nemohla chybět ani promenáda v plavkách. Součástí doprovodného programu pak bylo vystoupení zpěvaček Leony Machálkové a Martiny Balogové.

"Liší se to jen v tom, že dívky budou tancovat na romský čardáš. Jinak si myslím, že disciplíny jsou stejné," řekl před začátkem finále Miroslav Malík z pořádajícího Sdružení Romů a národnostních menšin v Hodoníně na dotaz, jaký rozdíl vidí mezi celonárodními soutěžemi miss a tou romskou.

Právě znalost čardáše byla jednou z podmínek, které musely uchazečky o korunku miss splňovat. Do soutěže se přihlásilo několik desítek dívek od 15 do 21 let. Vybraných 12 finalistek se před dnešním finále zúčastnilo desetidenního soustředění, na kterém nacvičovaly choreografii sobotního večera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám