Hlavní obsah

Řidič školního autobusu odvezl nezbedné děti na policii

Novinky, jky
IPSWICH (AUSTRÁLIE)

Měly dojet do školy, ale skončily na policejní stanici. Tak by se dala označit cesta zlobivých dětí v australském Ipswichi ve státě Queensland. Když řidiče autobusu trefilo lízátko zezadu do hlavy, rozhodl se učinit jejich neplechám přítrž.

Foto: Profimedia.cz

Řidiči školních autobusů nemívají vždy božskou trpělivost.

Článek

Řidič Graham King sice uvedl, že měl strach, že se kvůli svému rozhodnutí dostane do potíží, ale jak policisté, tak i ředitel školy označili jeho čin za fantastický. King odvezl studenty mířící do škol St Edmund's a St Mary's College na policejní stanici v Yamantu, informoval tamější deník Courier-Mail.

"Odmítaly si zapnout pásy. Jasně jim bylo řečeno, ať si sednou a chovají se slušně. Po několika kilometrech ale už běhali po autobuse a začali házet věcmi. Najednou mě něco tvrdého trefilo do hlavy. Nevěděl jsem, co to bylo, a tak jsem přibrzdil a odstavil autobus. Ukázalo se, že šlo o lízátko, ale klidně to mohl být kriketový míček," uvedl znechuceně řidič.

"Zavolal jsem na řízení provozu, kde se mě dotázali, zda to bylo nebezpečné, což samozřejmě být mohlo. Stačilo kdyby to proletělo sklem nebo by mě to udeřilo tak, že bych omdlel. Mohlo by to skončit vážnou nehodou," pokračoval King.

V oblasti došlo ke dvěma nehodám školních autobusů

Náčelník ipswichské policie Kevin Keillor popsal Kingovo rozhodnutí jako úžasné. Jen v posledních několika týdnech totiž došlo v oblasti ke dvěma nehodám školních autobusů, přičemž jedna skončila tragicky. "Rozhodnutí pana Kinga zajistilo to, že k těm dvěma nehodám nepřibyla další."

Rozhodnutí řidiče pochválil i ředitel St Edmund's College Brendan Lawler a dodal, že se studenty nyní vede disciplinární řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám