Hlavní obsah

Mimozemšťané existují, připustil hlavní astronom Vatikánu

– VATIKÁN

Ve Vatikánu věří nejen v Boha, ale i v existenci mimozemských bytostí. Jejich existenci připustil alespoň hlavní vatikánský astronom José Gabriel Funes, který se navzdory laické představě o tmářství katolické církve nijak nebrání teorii velkého třesku.

Článek

Astronomie a víra v Boha nestojí podle Funese ve vzájemném rozporu, napsala agentura APA. "Obecně se uznává, že existuje 100 miliard galaxií a v každé z nich je 100 miliard sluncí. Okolo většiny z těchto sluncí obíhají planety. Je proto velmi pravděpodobné, že některé z těchto planet se podobají Zemi. Také je možné, že ve vesmíru jsou další formy života obdařené inteligencí," prohlásil jezuitský kněz původem z Argentiny.

V souladu s pojmem boha-stvořitele je podle Funese i teorie velkého třesku, podle níž vesmír vznikl přibližně před 13,7 miliardy let následkem obří exploze a od té doby se rozpíná.

Funes je ředitelem vatikánské astronomické observatoře v papežském letním sídle Castel Gandolfo poblíž Říma. Kvůli silnému znečištění ovzduší nad italským hlavním městem ale papežští astronomové provádějí hlavní část vědeckého pozorování vesmíru z hvězdárny v Tucsonu v americkém státě Arizona.

Reklama

Výběr článků

Načítám