Hlavní obsah

CEMEX vytvoří v Česku více než stovku nových pracovních míst

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce stavebních materiálů CEMEX roste a letos nabere více než 100 nových zaměstnanců se znalostí anglického, francouzského a španělského jazyka. Nábor zaměstnanců je důsledkem vzniku globální centrály řízení IT v Praze a přesunu vybraných finančně-administrativních funkcí společnosti z jiných evropských zemí do Prahy a Prachovic.

Foto: archiv CEMEX

Českému CEMEXu se v poslední době daří na všech frontách.

Článek

Skupina CEMEX, která v České republice zaměstnává přibližně tisíc zaměstnanců, v poslední době prochází dynamickým vývojem.

Z Česka budou řídit činnosti v Evropě

„Na začátku minulého roku jsme v ČR převzali všechny aktivity společnosti Holcim, čímž se počet našich zaměstnanců zdvojnásobil. Několik měsíců nato jsme vytvořili v Praze a Prachovicích více než 50 nových pracovních míst pro odborníky z oblastí financí a administrativy se znalostí němčiny. Letos navážeme na tuto úspěšnou zkušenost a vytvoříme dalších 70 finančně-administrativních pracovních míst pro nové kolegy, kteří budou zajišťovat obdobné procesy pro CEMEX ve Francii, Španělsku a Velké Británii. Současně vytváříme v Praze globální centrálu pro IT, což představuje dalších více než 30 vysoce odborných pracovních míst,“ popisuje situaci ve firmě ředitel odboru lidských zdrojů Radek Cmunt.

Druhý největší výrobce betonu a cementu

Českému CEMEXu se v poslední době daří na všech frontách. Po spojení se společností Holcim se CEMEX stal druhým největším výrobcem betonu, druhým největším výrobcem cementu a pátým největším výrobcem kameniva v České republice. „Rok 2015 byl rokem velké transformace,“ komentuje výsledky hospodaření firmy Peter Dajko, generální ředitel skupiny CEMEX v České a Slovenské republice. Kromě dobrých hospodářských výsledků stihla skupina CEMEX vytvořit technologické centrum pro zákazníky a obhájit certifikáty řízení kvality, ekologie a bezpečnosti práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám