Hlavní obsah

Veletrh Šance pomůže studentům najít práci i praxi při studiu

Novinky, kil

Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE) pořádá ve svých prostorách na Žižkově 15. a 16. března 2016 veletrh pracovních příležitostí Šance. Představí se zde více než sedm desítek zaměstnavatelů – nejvíce od roku 2006, kdy VŠE začala veletrh organizovat ve stávající podobě.

Foto: Archiv: vse.cz,podzimni-sance 2015

Veletrh Šance obvykle navštíví až 1 400 studentů a absolventů denně.

Článek

Během dvou dnů budou mít studenti a absolventi vysokých škol možnost osobně se seznámit s pracovními nabídkami, stážemi a trainee programy od více než sedmi desítek firem. Mezi tradiční vystavovatele patří největší zaměstnavatelé v ČR v oblasti bankovnictví a pojišťovnictví, logistiky a dopravy, marketingu, obchodu či personalistiky. Letos poprvé zde studenty osloví například The LEGO Group, Alza.cz, Seznam.cz, Dell, Foxconn a další. Kompletní seznam vystavovatelů najdou zájemci v elektronickém katalogu veletrhu na adrese sance.vse.cz.

Růst zájmu o odborníky na IT

„Oproti předchozím ročníkům jsme zaznamenali největší nárůst zájmu ze strany firem hledající odborníky na IT a telekomunikace. V úterý se jich na VŠE bude prezentovat sedm, ve středu dokonce patnáct,“ připomíná koordinátorka Šance Dana Berková. Firmy mají díky veletrhu možnost oslovit studenty přímo na škole. Cílem VŠE je pak pomoci studentům v získání praxe, která je velmi důležitým předpokladem budoucího dobrého pracovního uplatnění.

Některé nabízené pozice jsou vhodné již pro studenty (brigády, částečné úvazky, stáže), ale firmy zda nabízejí i plné úvazky a absolventské programy. Návštěva veletrhu je zvláště vhodná pro studenty magisterských programů.

Bohatý doprovodný program

Kromě tradičních stánků s prezentacemi jednotlivých firem se návštěvníci mohou těšit i na bohatý doprovodný program. Zejména na tři panelové diskuze, během nichž získají detailní informace o možnostech uplatnění v různých oblastech jako např. poradenské služby, účetnictví, audit, daně, bankovnictví a pojišťovnictví a jiné. Navštívit mohou také prezentace některých vystavujících společností. V úterý mohou účastnící konzultovat svůj podnikatelský záměr s odborníky, zúčastnit se koučinku, nechat se nalíčit profesionální vizážistkou a vyfotit na CV. Ve středu budou na místě zkušení personalisté, se kterými mohou studenti a absolventi zkonzultovat své životopisy.

Stánky firem budou pro studenty a absolventy z VŠE i jiných vysokých škol otevřeny každý den od 10 do 16:30 hodin. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám