Hlavní obsah

Úřad práce pomůže v Praze s výběrem vhodné školy

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpověď na otázku jak si vybrat nejvhodnější studijní obor nebo jaká povolání mají největší šanci na trhu práce, pomůže zájemcům najít Úřad práce ČR na již 20. ročníku přehlídky středního a vyššího odborného školství s názvem Schola Pragensis 2015, kterou pořádá Hlavní město Praha v Kongresovém centru.

Foto: Profimedia.cz

Zaměstnanci ÚP ČR v Praze pomohou zájemcům v rozhodování při výběru vhodného povolání.

Článek

Schola Pragensis 2015 je určená žákům 8. a 9. tříd základních a speciálních škol, jejich rodičům, výchovným a kariérním poradcům, pedagogům i široké veřejnosti. Přehlídku mohou lidé navštívit ve dnech 26. – 27. 11. mezi 9.00 až 18.00 hodinou, v sobotu 28. 11. pak od 9.00 do 13.00 hodin.

Zvolit obor s perspektivou uplatnění

Zaměstnanci Informačního a poradenského střediska pro volbu a změnu povolání (IPS) z Krajské pobočky ÚP ČR v Praze, pomohou zájemcům nejen v rozhodování při výběru vhodného povolání a s orientací ve vzdělávací nabídce škol, ale podají návštěvníkům i další informace o činnosti střediska v oblasti aktivní politiky zaměstnanosti.

„Vybraný obor by měl žáka nejen bavit, ale i vyhovovat jeho předpokladům, schopnostem a také by měl mít uplatnění na trhu práce. Jde o jeden z nejdůležitějších kroků v životě mladého člověka, a proto je třeba nebrat volbu vhodné školy či oboru na lehkou váhu,“ připomíná ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR pro hl. m. Prahu Blanka Havlík.

Bohatý doprovodný program

Zájemci se na Schola Pragensis dozvědí podrobnosti o přijímacích zkouškách, profilu absolventa zvoleného oboru či o nabídce mimoškolních aktivit. Jednotlivé školy budou prezentovat zástupci z řad pedagogů, studentů a odborných pracovníků školy. V neposlední řadě čeká návštěvníky i bohatý doprovodný program.

„K vidění budou ukázky řemesel, tanců, módní přehlídky oděvních škol, zkrátka činností, které charakterizují zaměření a jedinečnost jednotlivých vzdělávacích zařízení a které mohou mladým lidem pomoci při výběru vhodného oboru,“ shrnuje vedoucí Oddělení zprostředkování a poradenství z Krajské pobočky ÚP ČR pro hl. m. Prahu Věra Prokopová.

Reklama

Výběr článků

Načítám